У Німеччині дали довічний строк медбрату, який присипляв пацієнтів, щоб не заважали

Понеділок, 15 травня 2023, 15:57

У Німеччині медбрата, який присипляв пацієнтів, щоб ті не заважали йому на роботі, засудили до довічного ув'язнення за два вбивства і шість замахів на вбивство.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє DPA.

Зважаючи на особливу тяжкість злочинів, мюнхенський суд у понеділок постановив, що чоловік майже напевно не матиме права на дострокове звільнення з в'язниці через 15 років. Суд також наклав на нього довічну заборону на роботу медбратом.

Молодий чоловік зізнався в суді, що він вводив пацієнтам наркотики в реанімаційному відділенні мюнхенської лікарні для того, щоб вони були під дією снодійного.

На свій захист чоловік сказав, що він завжди вживав багато алкоголю перед змінами і відсипався на роботі. Тому він хотів переконатися, що пацієнти йому не заважатимуть.

"Я зробив велику помилку", – сказав обвинувачений на початку судового процесу в січні.

Згідно з обвинувальним актом, чоловік вводив пацієнтам заспокійливі препарати, адреналін або розріджувачі крові в палаті відновлення – проміжному відділенні між відділенням інтенсивної терапії та звичайною палатою.

У 2020 році в мюнхенській лікарні, де він працював, померли двоє пацієнтів 80 і 89 років.

Нагадаємо, у 2019 році у Німеччині засудили до довічного ув’язнення колишнього медпрацівника, якого визнали винним у вбивстві 85 пацієнтів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: