Молдова: у Гагаузії – обшуки щодо підкупу на місцевих виборах, партія "Шор" влаштувала протест 

Вівторок, 16 травня 2023, 20:59

Національний центр боротьби з корупцією провів обшуки у Центральній виборчій комісії автономного регіону Гагаузія в Комраті у справі щодо підкупу виборців, партія "Шор" через це скликала своїх прихильників на протест. 

Про це повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда". 

Вдень 16 травня стало відомо, що у ЦВК Гагаузії проводять обшуки у справі щодо підкупу виборців.

Секретар ЦВК Альона Гюмюшлю повідомила виданню, що слідчі планували вилучити списки виборців, проте їх уже передали до апеляційної палати Комрату. 

Після звісток про обшуки переможиця виборів, кандидатка від партії "Шор" Євгенія Гуцул назвала обшуки "зловживанням владою" і закликала своїх прихильників вийти на протест під будівлю ЦВК регіону. 

На фото можна бачити кілька десятків людей.

 

Учасники скандують "Руки геть від Гагаузії", "Геть Маю Санду" та "Геть диктатуру" і заявляють, що не хочуть бачити на місці правоохоронців з Кишинева, а лише місцевих.

Нагадаємо, 14 травня у другому турі виборів башкана Гагаузії – автономного регіону Молдови з дуже сильними проросійськими настроями - перемогла кандидатка партії "Шор" Євгенія Гуцул, отримавши понад 52% голосів. 

Прем'єр Молдови заявив про численні порушення на виборах у регіоні, а згодом стало відомо про вісім справ щодо порушень з фінансуванням кандидатів – йдеться про перевищення дозволеного ліміту внесків фізичних або юридичних осіб на їхню підтримку.

Про те, як Кремль у першому турі "програв" вибори у Гагаузії та чому Росія все одно буде мати там зручну для себе людину – читайте у статті "ЄвроПравди" Росія програє башкана Додону: як Гагаузія стала полем битви агентів РФ у Молдові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: