Похорон Єлизавети ІІ і жалоба коштували Британії $200 млн 

Четвер, 18 травня 2023, 17:27

Організація похорону королеви Британії Єлизавети II і жалобних заходів коштували Сполученому Королівству 162 млн фунтів стерлінгів (близько 200 млн доларів).

Як повідомляє Sky News, такі цифри оголосила Королівська скарбниця (Мінфін Британії). 

Йдеться про заходи у 10-денний період жалоби та прощання з Єлизаветою II, коли до столиці з’їздилися тисячі людей, та безпосередньо день похорону 19 вересня.

Головний секретар відомства Джон Глен зазначив, що смерть королеви була подією "великої національної значущості" і уряд мав подбати, щоб усі пов’язані з цим заходи були проведені на належному рівні та безпечно для громадськості. 

Найбільше коштів, 74 млн фунтів, виділили на заходи у віданні Міністерства внутрішніх справ, на другому місці опинилися витрати Міністерства культури, медіа та спорту. 

Уряд Шотландії у зв’язку з подіями витратив 18,8 млн фунтів, уряди Уельсу та Північної Ірландії – приблизно по 2 млн фунтів стерлінгів. У Скарбниці зазначили, що їм компенсували відповідні витрати з центрального бюджету. 

Нагадаємо, Єлизавета II померла 8 вересня 2022 року. 

6 травня у Вестмінстерському абатстві відбулася коронація короля Чарльза III, підготовка до якої тривала багато місяців.  

Читайте також: Королева, яку пам’ятатимуть у Британії та в Україні: найважливіше про Єлизавету II.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: