У Німеччині поскаржилися на стан ВПС: деяким технологіям "місце у музеї"

Четвер, 18 травня 2023, 18:18

Інспектор німецьких Люфтваффе, генерал-лейтенант Інго Герхарц поскаржився, що окремі технології ВПС готові до передачі в музей.

Як пише "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю Handelsblatt.

"Наш нинішній транспортний вертоліт, наприклад, вже знаходиться в Німецькому музеї", – сказав Герхарц.

"А щоб підняти в повітря Tornado, потрібно докласти чимало зусиль. На кожну годину польоту витрачається майже 200 технічних годин" – зазначив він.

Тому спеціальний фонд Бундесверу в 100 мільярдів євро може бути лише "стартовим фінансуванням для важливих проєктів модернізації", продовжив генерал.

"Але нам також необхідно терміново збільшити регулярний оборонний бюджет до двох відсотків від економічного виробництва, наприклад, для закупівлі боєприпасів" – заявив він.

Герхарц обережно висловився щодо можливої коаліції з постачання винищувачів для України: "Тут я повністю згоден з канцлером. Ми повинні спочатку виконати те, що пообіцяли Україні".

Нагадаємо, 17 травня прем'єр-міністри Британії та Нідерландів за підсумками зустрічі на полях саміту Ради Європи у Рейк’явіку домовились очолити "коаліцію винищувачів" для надання Україні F-16.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не бачить участі своєї країни в дебатах про створення альянсу для постачання західних винищувачів в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: