В аеропорт Тбілісі, де має сісти перший російський авіарейс, мобілізували значні сили правоохоронців

П'ятниця, 19 травня 2023, 11:25

Значну кількість співробітників правоохоронних органів мобілізували в міжнародний аеропорт Тбілісі, куди 19 травня виконає свій перший за багато років рейс російська авіакомпанія.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє CNews з посиланням на джерело.

Силовики почали мобілізацію ще о 8 годині ранку. До Тбіліського аеропорту прямують з акцією протесту представники туристичного сектора і політичні лідери.

19 травня о 13:50 за тбіліським часом в аеропорту грузинської столиці має приземлитися літак російської авіакомпанії "Азимут".

Літак прилетить із московського аеропорту Внуково – це буде перший майже за чотири роки прямий авіарейс між РФ та Грузією. 

Понад 100 неурядових організацій раніше звинуватили грузинську владу у саботажі отримання статусу кандидата на вступ до Євросоюзу через відновлення авіасполучення з Росією.

ЄС закликав Грузію, яка розраховує отримати статус кандидата на вступ до Євросоюзу, підтримати авіаційні санкції проти Москви, введені у відповідь на вторгнення в Україну.

Примітно, що компанія "Азимут" перебуває під українськими санкціями, оскільки вона здійснює рейси до окупованого Росією Криму. Деталі читайте на сайті "ЄП": Кримський цвях у відносини з Грузією: як Тбілісі знищує стратегічне партнерство з Києвом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: