Німецький автовиробник Volkswagen продав активи в Росії

П'ятниця, 19 травня 2023, 14:17

Німецький автомобільний концерн Volkswagen продав усі свої активи в Росії, включно з автозаводом у Калузі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заяві компанії.

"Volkswagen Group завершила операцію з продажу частки в ТОВ "Фольксваген Груп Рус", включно з місцевими дочірніми компаніями (ТОВ "Фольксваген Компоненти і Сервіс", ТОВ "Сканія Лізинг", ТОВ "Сканія Фінанс", ТОВ "Сканія Страхування"), компанії ТОВ "Арт-Фінанс", яку підтримує російський дилер "Авілон", – ідеться в заяві.

Новий власник придбає всі частки в російських дочірніх компаніях. Угода охоплює виробничі потужності в Калузі, структуру імпортера (дистрибуція і післяпродажний бізнес), а також складську діяльність і фінансові послуги з усіма пов'язаними з ними співробітниками.

Завод Volkswagen у Калузі відкрили 2007 року в режимі великовузлового складання, а ще за два роки він запрацював за повним циклом.

Його потужність – 225 тисяч автомобілів на рік, 2021 року на підприємстві було випущено 118 тисяч машин. Там виробляли моделі Volkswagen Tiguan і Polo, а також Skoda Rapid. Після початку російської агресії в Україні роботу заводу припинили.

Раніше німецьке видання Spiegel повідомляло, що підприємець Зигфрід Вольф, який входить до наглядових рад кількох європейських автомобільних концернів, пропонував РФ співпрацю та звертався для цього особисто до Владіміра Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: