На півночі Іспанії через лісові пожежі евакуювали жителів кількох сіл

фото
П'ятниця, 19 травня 2023, 15:39

Надзвичайні служби евакуювали близько 600 жителів сіл на заході Іспанії, оскільки лісова пожежа, ймовірно, викликана підпалом, спустошила до 8 000 гектарів поблизу кордону з Португалією.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Сильний вітер ускладнює боротьбу з вогнем на північ від міста Касерес, в районах Лас-Хурдес і Сьєрра-де-Гата, які мають одні з найгустіших лісів в регіоні, повідомили в п'ятницю служби з надзвичайних ситуацій.

Прем'єр-міністр Педро Санчес, який планував відвідати регіон Естремадура напередодні місцевих виборів наступного тижня, був змушений скасувати свою поїздку через пожежі.

фото агенції ATLAS
фото агенції ATLAS

Жителів сіл Кадальсо, Дескаргамарія і Робледільйо-де-Гата перевезли до спортивного центру в сусідньому місті Моралеха або до домівок друзів і родичів, повідомила Цивільна гвардія.

Три дороги в цьому районі були перекриті.

"Дуже сильні пориви вітру... ускладнюють гасіння пожежі", – сказав командир військового підрозділу з надзвичайних ситуацій Девід Барона.

За даними влади, з вогнем борються до 260 пожежників і 165 солдатів.

Посадовці вважають, що пожежа була розпочата навмисно.

Незвично суха зима в деяких частинах Південної Європи, що настала після трьох років нижчих за середній рівень опадів в Іспанії, підвищила ризик лісових пожеж. За даними державного метеорологічного агентства AEMET, з жовтня 2022 року кількість опадів була на 28% нижчою за середній показник за цей період.

За даними Європейської інформаційної системи лісових пожеж, минулого року 493 пожежі знищили рекордні 307 000 гектарів в Іспанії.

Служба зміни клімату Європейського Союзу Copernicus (C3S) попередила про надзвичайну небезпеку пожеж в інших частинах Іспанії, особливо навколо міста Сарагоса в північно-східному регіоні Арагон.

Як повідомлялося, Південна Європа готується до сильної посухи влітку: деякі регіони вже потерпають від нестачі води, а фермери очікують на найгірші врожаї за останні десятиліття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: