Французькі профспілки планують нові протести проти Макрона та його пенсійної реформи

Вівторок, 2 травня 2023, 15:47

Французькі профспілки анонсували у вівторок новий загальнонаціональний день протесту на 6 червня проти рішення президента Еммануеля Макрона підвищити пенсійний вік на два роки до 64 років.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство Reuters.

8 червня французькі законодавці готуються до обговорення законопроєкту від опозиції про скасування реформи пенсійного віку. У зв’язку з цим профспілки заявили, що день страйку 6 червня має на меті "дати можливість усім працівникам бути почутими членами парламенту".

Францію охопили першотравневі демонстрації, зокрема й проти пенсійної реформи Макрона

Усвідомлюючи, що уряд уважно стежить за тим, чи вдасться профспілкам зберегти єдину позицію, вони винесли в заголовок своєї заяви такі слова: "Ми все ще єдині, численні та рішучі".

Опитування громадської думки показують, що значна більшість французів виступає проти підвищення пенсійного віку.

Уряд заявив, що надішле профспілкам запрошення на переговори до кінця тижня. Профспілки відреагували, що діалог може бути відновлений лише в тому випадку, якщо уряд доведе свою готовність нарешті взяти до уваги пропозиції профспілок.

Вони заявили, що використають майбутні переговори, аби підтвердити свою незгоду з пенсійною реформою і працюватимуть над спільними пропозиціями щодо поліпшення умов праці.

У понеділок в Парижі та в інших містах спалахнули сутички між поліцією та сотнями анархістів під час першотравневих протестів проти пенсійної реформи, які очолили профспілки.

У середу Конституційна рада Франції розгляне нову заявку опозиції на проведення референдуму щодо пенсійної реформи.

Минулого місяця вона відхилила попередній запит, розчистивши шлях до затвердження законопроєкту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: