У Ліверпулі напередодні Євробачення встановили пам'ятник за мир в Україні

фото
Вівторок, 2 травня 2023, 18:06

У Ліверпулі напередодні пісенного конкурсу "Євробачення", який відбудеться там від імені України, відкрили пам’ятник, присвячений надії на мир.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Guardian.

Пам'ятник урочисто відкрили у вівторок на території колишнього дитячого будинку Strawberry Field, який прославила пісня гурту the Beatles Strawberry Fields Forever.

Статую, яка зображує чоловіка з книгою, голубом і українським прапором, виставлять на огляд фанатів Євробачення, які відвідають місто напередодні фіналу конкурсу 13 травня.

 
Відкриття у Ліверпулі пам'ятника, присвяченого надії на мир в Україні
фото: sky news

Статуя буде виставлена у Ліверпулі, а згодом її планують перевезти в Україну, коли там стане безпечно. 

"Український пам'ятник миру запрошує наших гостей стати на захист миру, ким би вони не були, де б вони не перебували – це почуття, якими Джон Леннон жив і дихав протягом усього свого життя. Пам'ятник є прекрасним новим символом надії для України, і він буде нагадуванням решті світу про шлях до миру: служити, ділитися, прощати, вести діалог", – прокоментувала Кеті Версфельд, директор місії "Strawberry Field".

Статую виконала 16-річна Осбеліт Гарсія-Моралес з Мексики, яка отримала замовлення минулого року від каліфорнійської коаліції художників "Глобальна ініціатива миру".

Сестра Джона Леннона Джулія Берд була серед гостей церемонії відкриття пам'ятника.

Нагадаємо, у Лондоні в новорічну ніч на знак підтримки України оглядове колесо Лондонське око підсвітили кольорами українського прапора, а святкові салюти запустили під пісню переможця Євробачення Kalush Orchestra.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: