У селі в Нідерландах після понад трьох місяців припинили пошуки легендарного скарбу нацистів

Вівторок, 2 травня 2023, 22:58

Влада села Оммерен у центральній частині Нідерландів у вівторок оголосила про припинення пошуків чотирьох скринь із коштовностями, які нібито були заховані солдатами нацистської Німеччини у 1945 році.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в публікації AFP.

Оммерен привернув увагу нідерландців у січні після того, як Національний архів країни виявив намальовану від руки карту з червоним хрестиком. Вона, як вважають, позначала місце, де німецькі солдати сховали свій скарб.

Документи, які зберігались разом із нібито картою, свідчили про те, що нацисти закопали чотири ящики з боєприпасами, наповнені ювелірними виробами, дорогоцінним камінням і золотими монетами, вартість яких за нинішнім курсом оцінюється в 11 мільйонів євро.

Нацисти нібито пограбували скарб після бомбардування банку в Арнемі в 1944 році, а потім, як вважається, закопали його після наступу союзників під час операції "Маркет Гарден" поблизу міста, в селі Оммерен.

"Ми дійшли висновку, що в Оммерені немає нацистського скарбу. Ми припускаємо, що скарб колись був закопаний в Оммерені, але в певний момент його вивезли", – заявила AFP речниця сусіднього муніципалітету Бюрен Біргіт ван Акен-Квінт.

За її словами, попри заборону на використання металошукачів в Оммерені із початку року ці пристрої для пошуку легендарного нацистського скарбу принесли із собою щонайменше 15 людей. Скасовувати заборону не планують.

"Якщо люди знову спробують шукати скарб, ми посилимо заборону", – запевнила ван Акен-Квінт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: