У мережі розлетілось фейкове фото "вибуху" біля Пентагону

фейк
Понеділок, 22 травня 2023, 21:10

Акаунти Twitter, зокрема й пов’язані з російськими пропагандистськими ЗМІ, в понеділок поширили нібито фото "вибухів біля Пентагону", яке, ймовірно, згенерував штучний інтелект.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації AFP.

Після поширення фото у Twitter, через що воно ненадовго стало вірусним, Пентагон офіційно прокоментував, що ніякого вибуху насправді не було.

"Можемо підтвердити, що це було неправдиве повідомлення, і Пентагон сьогодні не зазнав нападу", – заявив представник Пентагону в коментарі ЗМІ.

Спростування опублікувала й пожежна служба Арлінгтона у штаті Вірджинія, де розташована нібито постраждала територія американського оборонного відомства.

Зображення спричинило падіння ринків на кілька хвилин: індекс S&P 500 впав на 0,29%, але потім відновився.

Найперший твіт із фейковим "вибухом", який виявила AFP, був опублікований з акаунта QAnon, який раніше вже поширював дезінформацію. Першоджерело зображення, однак, залишається невстановленим, але фахівці припускають, що його згенерував штучний інтелект.

Нагадаємо, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що за поширенням фейку про його нібито військову службу в Радянському Союзі може стояти Росія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: