Письменниця, яка відсудила у Трампа $5 млн за домагання, подає новий позов на $10 млн

Вівторок, 23 травня 2023, 10:52

Колумністка й письменниця Джин Керролл, яка раніше виграла справу про сексуальне насильство і наклеп проти колишнього президента Дональда Трампа на суму 5 мільйонів доларів, вимагає ще щонайменше 10 мільйонів доларів у новому позові.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Зазначається, що Керролл вимагає виплатити їй компенсацію за зневажливі висловлювання Трампа після вироку суду.

Письменниця подала новий позов через заяви Трампа про те, що вона "була занадто потворною для нього, щоб вчинити над нею сексуальне насильство". Він заявляв, що ніколи раніше не зустрічав Керролл.

Також експрезидент США стверджував, що Керролл раніше подавала хибні звинувачення в сексуальному насильстві проти інших чоловіків "для просування своєї книги".

У новому позові адвокати заявили, що Трамп, "незважаючи на вердикт присяжних, знову продовжив зловмисний наклеп на Керролл".

Документ надійшов в один із судів Манхеттена. Адвокати Трампа поки не коментували новий позов.

Нагадаємо, 9 травня Федеральний суд Манхеттена визнав експрезидента США Дональда Трампа винним за цивільним позовом колумністки й письменниці Джин Керролл і зобов’язав виплатити компенсацію за домагання до неї й наклеп.

Керролл звинуватила Трампа в зґвалтуванні ще у 2019 році, коли Дональд Трамп був президентом, але розгляд справи почався у квітні 2023-го. Республіканець відмовився від свідчень у суді, а публічно повторював, що він не міг зґвалтувати Керролл, бо вона "не його тип". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.