Глава Міноборони Німеччини відреагував на пропозицію передати Україні крилаті ракети

Вівторок, 23 травня 2023, 12:10

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус стримано прокоментував пропозицію щодо постачання Україні німецьких крилатих ракет типу Taurus.

Як пише "Європейська правда", про це він сказав перед зустріччю міністрів оборони ЄС у Брюсселі, повідомляє Tagesspiegel.

Міністр сказав, що не хотів би заглиблюватися в питання можливої передачі кожної системи озброєнь і давати гіпотетичну відповідь на гіпотетичне питання.

За його словами, Україні потрібно надати суттєву підтримку та ставитися до неї відповідально.

Пісторіус також сказав, що "ми повинні підтримувати Україну всіма системами, дозволеними міжнародним правом, які необхідні для перемоги у цій війні, і які ми здатні надати".

На запитання, чи бачить він також небезпеку в можливій поставці винищувачів F-16, глава німецького Міноборони сказав: "Я не бачу жодного ризику ескалації в цьому питанні".

Раніше повідомлялося, що представник опозиційного до уряду Олафа Шольца Християнсько-демократичного союзу (ХДС) з питань оборони Родеріх Кізеветтер висловився за передачу німецьких крилатих ракет Taurus Україні. 

Авіаційна дозвукова крилата ракета Taurus KEPD 350 великої дальності призначена для високоточного ураження захищених цілей на дальності до 500 км. Ракета вагою 1400 кг та довжиною 5 метрів розроблена компанією Taurus Systems GmbH – спільним підприємством MBDA Deutschland та шведської компанії Saab Bofors Dynamics AB.

Німеччина замовила 600 бойових та 14 навчальних ракет Taurus для своїх повітряних сил.

Німеччина 10 років тому замовила 600 бойових та 14 навчальних ракет Taurus для своїх повітряних сил, але тільки близько 150 з них досі у боєготовності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: