Ісландія закупить для ЗСУ вантажівки для перевезення нафтопродуктів 

фото
Середа, 24 травня 2023, 10:56

Ісландія придбає 10 вантажівок для перевезення нафтопродуктів для української армії, щоб підтримати Україну у війні з Росією. 

Це підтвердив уряд Ісландії у своїй заяві у вівторок, повідомляє "Європейська правда".

Дві вантажівки доставили минулого тижня, а ще вісім доставлять найближчим часом, йдеться в заяві.

 
Фото з сайту уряду Ісландії 

"З початку вторгнення ми зосередилися на підтримці уряду України відповідно до їхніх побажань і потреб, а також наших можливостей", – заявила міністр закордонних справ Ісландії Тордіс Колбрун Рейкфьорд Гильфадоттір.

"Ми не постачаємо українській армії зброю чи іншу військову техніку, але ми можемо зробити свій внесок, надаючи вантажівки для перевезення нафтопродуктів, яких відчутно не вистачає, і бути швидкими, коли виникає така потреба", – додала вона.

Ісландія має давню політику не продавати зброю іншим країнам, і країна не має власних збройних сил. Вона утримує невелику берегову охорону в цілях оборони та безпеки, в першу чергу зосереджену на захисті своїх територіальних вод та проведенні пошуково-рятувальних операцій.

Загальна вартість закупівлі автомобілів, адміністрування та доставки склала 400 тисяч євро, або 60 мільйонів ісландських крон.

Раніше у травні парламент Ісландії підтримав пропозицію про передачу Україні польового госпіталю на знак солідарності. 

Нагадаємо, у березні прем’єрка Ісландії разом з міністром закордонних справ приїздила до Києва, а на початку травня брала участь у саміті лідерів Північної Європи та України у Гельсінкі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: