В Австрії у будинку Гітлера проводитимуть курси з прав людини

Середа, 24 травня 2023, 13:43

В австрійському місті Браунау-на-Інні будинок, в якому народився Адольф Гітлер, використовуватимуть для проведення курсів з прав людини для поліцейських.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на ВВС.

Гітлер народився в орендованій кімнаті на верхньому поверсі цього будинку у 1889 році.

У грудні 2016 року австрійська влада вирішила націоналізувати будівлю.

Очікується, що будівельні роботи з переобладнання будівлі розпочнуться восени. Вони мають бути завершені до 2025 року, а через рік там розміститься поліція.

Протягом багатьох років між колишньою власницею будинку та урядом тривав юридичний спір, у якому Верховний суд поставив крапку в серпні 2019 року, ставши на бік уряду.

Раніше у будинку планували розмістити поліцейський відділок, однак влада відмовилась від цього кроку після масштабної критики.

За часів нацистського режиму будинок викупила партія НСДАП і використовувала його як свого роду культовий центр. Але коли нацисти почали втрачати контроль у 1944 році, будівлю забили дошками.

Після Другої світової війни там спершу була бібліотека, потім школа, згодом – майстерня для людей з обмеженими можливостями. З 2011 року він пустував.

Австрійський уряд орендував будинок у його колишньої власниці Герлінди Поммер, намагаючись зупинити туризм ультраправих до нього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: