Суд ЄС: сир "Емменталь" не може бути зареєстрований як торгова марка в Євросоюзі

Середа, 24 травня 2023, 15:54

Швейцарський сир "Емменталь", відомий завдяки своїм численним діркам, не може бути зареєстрований як торговельна марка в Європейському Союзі.

Як повідомляє "Європейська правда", відповідне рішення виніс Суд ЄС.

"Термін "emmentaler" не може бути захищений як торговельна марка Європейського Союзу для сирів", – йдеться у рішенні Суду ЄС.

Суд стверджує, що цей знак "описує тип сиру для відповідної німецької громади і не сприймається як вказівка на географічне походження цього сиру".

Таким чином, "він не користується охороною як колективний знак", постановив суд.

Початково вироблений у німецькомовній долині Емме в регіоні Берн, емменталь є одним із найвідоміших швейцарських сирів. У 2021 році 10 772 тонни цього сиру було експортовано по всьому світу.

Сир виробляється під охороною захищеного зазначення походження (AOP) у Швейцарії з 2006 року, але лобістські групи стверджують, що його широко копіюють за кордоном. AOP діє лише в межах Швейцарії, але не має юрисдикції в ЄС.

Рішення Суду ЄС підтвердило попереднє рішення Відомства інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO), яке відхилило запит бізнес-групи Emmentaler Switzerland, що прагнула зареєструвати торгову марку сиру на основі його походження. Надання йому захисту на всій території ЄС зробило б незаконним використання назви "Emmentaler" для виробників сиру в ЄС.

Лобі сиру Emmental оскаржило рішення EUIPO в Суді ЄС.

Як зазначає Politico, рішення суду є перемогою для Німеччини та Франції, які підтримували патентне відомство у цій справі і які зможуть продовжувати продавати сир свого виробництва під назвою "Emmentaler", або "Emmental" французькою мовою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: