Прем’єрка Данії заявила, що не претендує на пост генсека НАТО

Четвер, 25 травня 2023, 11:13

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен спростувала інформацію ЗМІ про те, що вона претендує на посаду генерального секретаря НАТО.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на TV2 Nyheder.

"Я прем'єр-міністерка Данії і сподіваюсь залишатись нею", – сказала Фредеріксен, коментуючи чутки про можливе призначення в НАТО.

Інформація про можливе призначення Фредеріксен з'явилася перед її візитом до США 5 червня, де вона зустрінеться з президентом Джо Байденом.

"Я припускаю, що ми будемо обговорювати Вільнюський саміт (НАТО. – Ред.). Я не претендую на іншу роботу, крім тієї, яку виконую як прем'єр-міністр Данії", – додала вона.

Нагадаємо, напередодні видання Politico повідомило, що Метте Фредеріксен може претендувати на посаду генерального секретаря НАТО. Зазначалось, що на таку думку європейських дипломатів підштовхнуло її запрошення до Білого дому.

Як відомо, чинний генсек НАТО Єнс Столтенберг, який на цій посаді з 1 жовтня 2014 року, мав скласти повноваження ще минулого року і планував очолити центральний банк у рідній Норвегії, але у зв’язку з нападом Росії на Україну термін його повноважень вирішили продовжити до 30 вересня 2023 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: