В офіс міністра економіки Німеччини надіслали конверт з білим порошком

Четвер, 25 травня 2023, 13:22

Офіс міністра економіки Німеччини Роберта Габека у його виборчому окрузі отримав конверт з білою речовиною, що стало приводом для проведення масштабної поліцейської операції.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Після попередньої експертизи поліція вважає, що речовина була просто дрібнодисперсним піском, повідомив речник поліції. Однак розслідування інциденту ще триває.

Співробітники офісу Габека у Фленсбурзі, недалеко від північного кордону з Данією, принесли конверт у середу вдень до поліції, яка згодом повідомила пожежну команду.

Поліцейська операція тривала дві години, і пожежники вивезли речовину з будівлі в контейнері.

Габек, міністерство якого відповідає за енергетику та економіку, а також є віцеканцлером Німеччини, є обличчям політики, спрямованої на пом'якшення економічних наслідків російського вторгнення в Україну.

Його рейтинг в опитуваннях громадської думки впав за останні тижні після скандалу з кумівством у його міністерстві та критики його прагнення поступово відмовитися від застарілих систем опалення будинків.

Як повідомлялося, міністр економіки Німеччини Роберт Габек спільно з міністром будівництва Кларою Гейвіц запропонував законопроєкт, яким пропонується відстежувати, як громадяни опалюють свої будинки і скільки енергії при цьому споживають.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.