Литва на "Рамштайні" оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Четвер, 25 травня 2023, 20:25

Міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас на засіданні Контактної групи з питань оборони України в четвер представив останній пакет військової допомоги Києву.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомила пресслужба Міноборони Литви.

За словами Анушаускаса, новий пакет військової допомоги Україні з боку Литви міститиме протидронове обладнання, боєприпаси, сухі харчові пайки та іншу допомогу.

Він заявив, що загальний обсяг військової підтримка України з боку Литви скоро сягне 465 мільйонів євро.

"Наша підтримка України – це інвестиція в нашу власну стійкість, стримування і оборону. Тільки перемога України допоможе відновити мир і стабільність в євроатлантичному регіоні", – сказав міністр, підкресливши, що Литва продовжуватиме послідовно підтримувати Україну до перемоги.

Востаннє про підготовку військової допомоги в березні оголошував президент Литви Гітанас Науседа,

Як повідомляла "Європейська правда", на сьогодні Вільнюс надав Києву військову допомогу на суму майже 409 мільйонів євро. Значну її частину становить військова підготовка українських військових.

У 2023 році литовська сторона планує підготувати 1600 солдатів Збройних сил України. Литовські тренери навчають українців як у Литві, так і в межах тренувальної місії ЄС та міжнародних ініціатив, як-от британський Interflex.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.