Німеччина про російську ядерну зброю в Білорусі: "Спроба залякування"

П'ятниця, 26 травня 2023, 16:53

Німеччина в п’ятницю розкритикувала рішення Білорусі прийняти в себе російську ядерну зброю, назвавши це спробою "ядерного залякування" з боку Росії.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на DPA, про це на брифінгу в п'ятницю заявив заступник речника уряду ФРН Вольфганг Бюхнер.

Розміщення ядерної зброї у Білорусі є прикладом безвідповідальної поведінки РФ – Держдеп

"Передання російської тактичної ядерної зброї Білорусі, про яке заявив Лукашенко, є ще однією очевидною спробою ядерного залякування з боку Росії. Ми рішуче відкидаємо це", – підкреслив він.

За словами Бюхнера, цим рішенням Білорусь порушує кілька договорів, у яких узяла на себе міжнародні зобов'язання щодо статусу території, вільної від ядерної зброї. Росія так само суперечить своїм же заявам, що "всі ядерні держави не повинні розміщувати ядерну зброю за межами своєї території".

"У цьому сенсі наше послання чітке: це передання є неправильним кроком", – додав представник німецького федерального уряду.

Раніше в четвер міністри оборони Росії та Білорусі підписали документи про розміщення тактичної ядерної зброї на білоруській території. За словами самопроголошеного білоруського диктатора Александра Лукашенка, ядерну зброю РФ уже почали перекидати у Білорусь.

У Білому домі заявили, що домовленості між РФ та Білоруссю наразі не змінили оцінки Сполученими Штатами рівня ядерної загрози з боку РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: