Розміщення ядерної зброї у Білорусі є прикладом безвідповідальної поведінки РФ – Держдеп

П'ятниця, 26 травня 2023, 09:40

У Державному департаменті США назвали розміщення на території Білорусі тактичної ядерної зброї РФ прикладом безвідповідальної поведінки Москви.

Про це під час брифінгу заявив речник Держдепу Метью Міллер, повідомляє "Європейська правда".

Він наголосив, що США рішуче засуджують домовленості між РФ та Білоруссю щодо ядерної зброї.

"Це останній приклад безвідповідальної поведінки Росії з моменту її повномасштабного вторгнення в Україну понад рік тому", – сказав Міллер.

Представник Держдепу підкреслив, що використання Росією хімічної, біологічної чи ядерної зброї в розв’язаній нею війні проти України "призведе до тяжких наслідків".

Водночас Міллер додав, що США не бачать причин для зміни конфігурації своїх стратегічних ядерних сил, а також будь-яких ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю.

Раніше в четвер міністри оборони Росії та Білорусі підписали документи про розміщення тактичної ядерної зброї на білоруській території. За словами самопроголошеного білоруського диктатора Александра Лукашенка, ядерна зброя РФ уже почала перекидатись у Білорусь.

У Білому домі заявили, що домовленості між РФ та Білоруссю наразі не змінило оцінки Сполученими Штатами рівня ядерної загрози з боку РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: