Поліція Берліна почала розслідування щодо співзасновника Pink Floyd через нацистський образ

фото
П'ятниця, 26 травня 2023, 19:35

Поліція Берліна заявила в п'ятницю, що розпочала розслідування проти співзасновника гурту Pink Floyd Роджера Вотерса за підозрою в підбурюванні через вбрання, яке він одягнув під час свого виступу в німецькій столиці минулого тижня.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство АР.

На фотографіях у соціальних мережах видно, як під час виступу Вотерс стріляє з імітованого кулемета. Виконавець одягнений у довге чорне пальто з червоною пов'язкою на руці.

Поліція підтвердила, що розпочала розслідування у зв'язку з підозрами, що контекст костюму може становити прославляння, виправдання або схвалення нацистського правління, а отже, порушення громадського спокою.

Після завершення поліцейського розслідування справа буде передана до берлінської прокуратури, яка вирішить, чи висувати звинувачення проти Вотерса.

Вотерс раніше викликав гнів своєю підтримкою руху BDS (Бойкот, дивестиція та санкції), який закликає до бойкоту і санкцій проти Ізраїлю. Він відкидає звинувачення в антисемітизмі.

Влада Франкфурта намагалася перешкодити проведенню концерту, запланованого на 28 травня, але Вотерс успішно оскаржив це рішення в місцевому суді. У Мюнхені міська рада заявила, що вивчала можливість заборонити концерт, але дійшла висновку, що розірвати контракт з організатором юридично неможливо. 

Виступ Вотерса у неділю супроводжувала акція протесту, в якій взяв участь лідер місцевої єврейської громади.

Минулого року польське місто Краків скасувало концерти Вотерса через його прихильну позицію до Росії у війні проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: