В іспанському селі виборці проголосували за 30 секунд

Понеділок, 29 травня 2023, 09:59

В Іспанії, де у неділю відбулися місцеві вибори, село Вільяроя встановило новий виборчий рекорд: його жителі проголосували трохи менше ніж за 30 секунд.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у публікації BBC.

У Вільярої, невеликому селі в провінції Ла-Ріоха, всього семеро зареєстрованих виборців. У неділю вони встановили новий рекорд, перевершивши свій попередній, коли вибори завершились всього через 32 секунди після відкриття дільниці. 

Партія прем’єра Іспанії зазнала важких втрат на регіональних та муніципальних виборах

Чинний глава села Сальвадор Перес обіймає свою посаду з 1973 року, на кожних місцевих виборах його щоразу переобирають.

"Я не знаю, чи отримаю я всі сім голосів, але я майже упевнений, що це буде так", – сказав він іспанським ЗМІ.

Перес сказав, що жителі села дуже добре підготувалися і були готові негайно віддати свої голоси, щойно виборча дільниця відкрилася. Всього за 29 секунд і 52 сотих секунди село Вільяроя стало першим населеним пунктом в Іспанії, що завершив голосування. За процедурою на дільниці спостерігали численні представники ЗМІ.

Перес визнав, що його земляки, ймовірно, були умотивовані почуттям конкуренції щодо іншого іспанського села Іллан-де-Вакас у Кастилії-Ла-Манчі, де зареєстровано лише троє виборців.

Як повідомляла ЄП, Соціалістична робітнича партія (PSOE) прем'єр-міністра Педро Санчеса зазнала важких втрат на місцевих виборах в Іспанії у неділю: консервативна Народна партія (PP) взяла під контроль низку ключових мерій і регіонів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.