Зеленський прозвітував про зустрічі з лідерами країн Північної Європи у Гельсінкі

фото
Середа, 3 травня 2023, 21:59

Президент Володимир Зеленський у межах візиту в Гельсінкі зустрівся з прем’єр-міністрами Швеції, Данії, Ісландії та Фінляндії.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Зеленський написав у Facebook.

Спільна заява лідерів країн Північної Європи: підтримують членство України в ЄС і НАТО

Із прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном Зеленський обговорив "параметри подальшої оборонної допомоги Україні, а також питання започаткування переговорів про вступ України до ЄС".

Під час зустрічі з данською прем’єр-міністеркою Метте Фредеріксен голова держави говорив про комплексну підтримку Данією України в боротьбі з російським агресором.

Очільниці уряду Ісландії Катрін Якобсдоттір президент подякував "за оборонну підтримку України як на двосторонньому рівні, так і в межах НАТО, а також за вагому підтримку енергетичного сектору України".

А під час переговорів із виконувачкою обов’язки прем’єра Фінляндії Санною Марін Зеленський обговорив поточну ситуацію в Україні та виклики, пов’язані з війною.

"Вдячний за потужну та стійку підтримку нашої держави й українців із перших днів повномасштабної агресії Росії", – зазначив голова держави.

Марін своєю чергою у Twitter за підсумками розмови наголосила, що "підтримка України з боку Фінляндії та інших держав Північної Європи є непохитною".

У середу, 3 травня, Володимир Зеленський прибув з несподіваним візитом до Фінляндії для участі у Нордично-українському саміті лідерів та низки двосторонніх зустрічей.

Раніше він уже зустрівся зі спікером парламенту Фінляндії Петтері Орпо та прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: