Росія закриває ще одне своє представництво у Фінляндії та два фінські – в себе

Вівторок, 30 травня 2023, 19:39

Міністерство закордонних справ Росії у вівторок викликало фінського посла Антті Хелантеря, якому повідомило про закриття з 1 липня канцелярії російського посольства в місті Лаппеєнранта.

Про це йдеться в заяві російського МЗС, яку цитує "Європейська правда".

У Фінляндії показали, як виглядає тестова версія паркану на кордоні з Росією

Окрім закриття власного фінського представництва, Росія заявила, що з 1 липня відкличе згоду на діяльність відділень генерального консульства Фінляндії, що в Санкт-Петербурзі, у Петрозаводську й Мурманську, "що функціонували з початку 1990-х років".

"Це рішення російської сторони обумовлено конфронтаційним курсом, здійсненим Фінляндією щодо Російської Федерації, який завдав серйозної шкоди всьому комплексу російсько-фінляндських відносин", – йдеться в заяві МЗС РФ.

Москва зокрема згадала вступ Фінляндії в НАТО, "який не приховує своєї спрямованості проти Росії", а також заборону російським громадянам в'їжджати за шенгенськими візами.

Зазначимо, що розташована біля російського кордону Лаппеєнранта – одне з фінських міст, де на знак солідарності з Україною почали вмикати український гімн.

Це не перший випадок дипломатичного протистояння між Москвою та Гельсінкі. Раніше Росія обурилась через "напад" на своє консульство у Фінляндії, а потім заморозила рахунки фінських дипломатичних представництв у країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: