У Німеччині напали на офіс першого темношкірого депутата Бундестагу

фото
Четвер, 4 травня 2023, 23:09

Перший у німецькому Бундестазі темношкірий депутат від Соціал-демократичної партії Карамба Діабі в четвер заявив, що його офіс у виборчому окрузі в Саксонії намагались підпалити невідомі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

За словами Діабі, підпалити приміщення його офісу в Галле намагався 55-річний чоловік, якого поліція затримувала й раніше за подібні інциденти. Політик наголосив, що люди не постраждали, але майну було завдано значної шкоди.

 
Фото: Heiko Rebsch/picture alliance/dpa

"Злочин викликає у мене велике обурення і гнів. Ще й тому, що підозрюваний у скоєнні злочину вже відомий і мені, і поліції. Я подав проти нього кілька кримінальних заяв через численні правопорушення (серед іншого, расистські образи). Тепер я сподіваюся, що ці розслідування будуть швидкими і, як наслідок, приведуть до вагомих результатів", – підкреслив депутат.

У поліції Галле додали, що ймовірного палія побачили місцеві жителі, які не давали йому втекти з місця події до прибуття правоохоронців. Наразі 55-річний перебуває під вартою в поліції, а розслідування триває.

Однопартійці Діабі із Соціал-демократичної партії, влада Саксонії та міністерка внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер засудили напад і підтримали політика.

Як нагадує DW, офіс Карамби Діабі атакували і у 2020 році: тоді невідомі стріляли у двері його кабінету.

Німецькі ультраправі вибачилися за "расистські" розмальовки

61-річний Діабі – німецький політик сенегальського походження. У 2013 році він став першим темношкірим громадянином Німеччини африканського походження, обраним до федеральної нижньої палати парламенту – Бундестагу.

Діабі є членом парламентського комітету у закордонних справах і комітету з питань розвитку та співробітництва, а також виконує низку інших допоміжних функцій у парламенті.

Його виборчий округ відомий як вищою за середню часткою правих виборців, які підтримують популістські партії на кшталт "Альтернативи для Німеччини", так і вищою за середню концентрацією неонацистських екстремістських груп або їхніх прихильників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: