Оголені кліматичні протестувальники перекрили рух на жвавій трасі у Римі

фото
П'ятниця, 5 травня 2023, 08:40

У четвер кліматичні активісти топлес перекрили рух на жвавій вулиці в центрі Рима на знак протесту проти кліматичної політики італійського уряду.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

У четвер група "Останнє покоління" опублікувало кадри, на яких невелика група активістів стоїть на колінах на зебрі в Римі і знімає верхній одяг або – в одному випадку – роздягається догола.

 

"З голими грудьми на вулицях, щоб засудити непристойність уряду, який продовжує безпристрасно спостерігати, як його громадяни гинуть від екстремальних погодних явищ, і підживлює цю справу, недобросовісно субсидуючи видобувну промисловість", – йдеться в заяві руху.

Поліція прибула на місце протесту за лічені хвилини.

Раніше група закидала фарбою міланський оперний театр Ла Скала і штаб-квартиру державного кредитора CDP, а також облила супом картину Ван Гога в Римі і засипала борошном автомобіль, розмальований Енді Ворголом, в Мілані.

Ця акція ознаменувала зміну тактики групи Ultima Generazione ("Останнє покоління") після того, як права виконавча влада Рима запровадила жорсткі штрафи проти протестувальників, які націлені на пам'ятники та об'єкти культурної спадщини.

Після багатомісячної посухи, яка викликала занепокоєння через низький рівень По, найбільшої річки Італії, на початку цього тижня північ регіону Емілія-Романья накрили сильні дощі, які завдали значної шкоди. Активісти вважають, що до цього призвела зміна клімату через використання викопного палива.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: