У Сербії затримали стрільця, який вбив 8 людей і поранив 13

П'ятниця, 5 травня 2023, 09:31

Масового вбивцю, який минулої ночі вбив вісім і поранив 13 осіб, заарештували в околицях сербського Крагуєваца.

Як пише "Європейська правда", про це стало відомо Vecernje Novosti.

Зловмисника заарештували вранці у п’ятницю недалеко від Крагуєваца, в селі Вініште. Як стало відомо виданню, він переховувався у свого дядька.

Ввечері у четвер 21-річний молодик відкрив вогонь з автоматичної зброї спочатку в селі Дубона, а потім у Малому Ораші та селі Шепшин. В результаті загинули 8 осіб, а 13 дістали поранення.

Одразу після стрілянини поліція розпочала операцію "Вихор" і масштабні пошуки вбивці. У роботах з розшуку вбивці брали участь 600 правоохоронців.

У пошуковій операції залучили всі спецпідрозділи та вертолітний підрозділ МВС Сербії.

Міністр внутрішніх справ Братислав Гашич назвав стрілянину біля Младеноваца терористичним актом.

Це вже друга смертельна стрілянина у Сербії за тиждень. Як повідомлялося, в середу вранці семикласник у Белграді здійснив кілька пострілів з пістолета свого батька в бік учнів та охорони своєї школи. За даними МВС Сербії, внаслідок стрілянини загинули вісім школярів і охоронець.

Хлопця затримали після нападу, в нього знайшли два пістолети, які були зареєстровані на батька. Влада стверджує, що він готував напад протягом тривалого часу: в підлітка знайшли власноруч намальований план школи і список дітей, яких він хотів убити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: