Глава МВС Німеччини хоче обмежити кількість шукачів притулку

П'ятниця, 5 травня 2023, 11:03

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фазер висловилася за курс на обмеження кількості шукачів притулку, яких приймає Євросоюз. 

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда".

Ближчим часом у Німеччині та у ЄС планують обговорювати подальшу політику щодо шукачів притулку. Глава МВС та міністр фінансів Німеччини обоє висловили думку, що ЄС потрібен жорсткіший курс. 

В інтерв’ю Handelsblatt Ненсі Фазер сказала, що міграційна політика ЄС мала би бути спрямована на обмеження кількості шукачів притулку. Також, вважає вона, на зовнішніх кордонах потрібна надійна система ідентифікації, реєстрації та перевірок. 

"Зараз ми обговорюємо процедури на зовнішніх кордонах ЄС, щоби визначитися, як бути з особами, які мають незначні шанси отримати притулок", – розповіла вона.

Фазер також висловилася за посилення прикордонного контролю, оскільки захист на зовнішніх кордонах "ще не функціонує належним чином".

Тим часом міністр фінансів Крістіан Лінднер у телеефірі висловив думку, що варто розглянути і фізичний захист зовнішніх кордонів ЄС для того, щоби краще контролювати міграцію. "Одночасно я виступаю за можливість спрощення легального шляху гуманітарної імміграції", – додав Лінднер. 

Нещодавно ЗМІ опублікували внутрішній документ німецьких органів, з якого випливає, що вони  стурбовані зростанням нелегальної міграції до ЄС та відзначають, що однією з головних лазівок є маршрут через Росію та Білорусь

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.