У Шотландії поліцейським хочуть заборонити носити бороди, вони вже готують позови

П'ятниця, 5 травня 2023, 12:58

Поліцейські Шотландії погрожують судовими позовами через плани заборонити носіння бороди на службі вже найближчим часом.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Sky News.

Нова політика чистого гоління почне діяти в найближчі тижні, що змусить сотні співробітників збрити волосся на обличчі.

У поліції заявили, що цей крок був зроблений для того, щоб відповідати вимогам до захисних масок, що мають прилягати до обличчя.

Поліція Шотландії налічує 16 615 штатних співробітників, що робить її другою за чисельністю поліцією Великої Британії після лондонської столичної поліції.

Федерація шотландської поліції, яка представляє рядових співробітників, підтвердила, що четверо працівників подали позови до трудового суду.

Керівництво Виконавчої дирекції з охорони здоров'я та безпеки полягає в тому, що політика засобів захисту органів дихання повинна використовуватися лише в крайньому випадку, і були поставлені відповідні питання щодо того, чому ця політика зараз пропонується".

"Існує серйозне занепокоєння щодо запропонованого впровадження політики та її пропорційності ризикам. Наразі ми надаємо підтримку кільком членам профспілки, які подали позови до трудових судів щодо цієї політики і звернулися за юридичною консультацією з питань охорони здоров'я та безпеки, дискримінації та прав людини" – заявили в профспілці поліцейських.

Остання редакція політики столичної поліції щодо волосся на обличчі від вересня 2022 року передбачає, що лондонським офіцерам дозволено носити бороду та вуса.

У ній сказано, що "вони не повинні виглядати недоглянутими. Тримайте їх підстриженими та охайними".

Поліція Шотландії наполягає на тому, що існуватимуть винятки з цієї заборони, в тому числі з релігійних, культурних, інвалідних або медичних причин.

Слід зазначити, що потреба носити маску у громадських місцях у зв'язку з коронавірусом є лише рекомендацією вже понад рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: