Понад 400 тисяч британців отримають пам’ятні медалі на честь коронації Чарльза ІІІ

фото
П'ятниця, 5 травня 2023, 13:36

У Британії понад 400 тисяч осіб отримають спеціальні пам’ятні медалі до коронації Чарльза III за їхній внесок у підготовку до церемонії чи заслуги перед Сполученим Королівством.

Про це повідомляє BBC, пише "Європейська правда". 

Серед цих 400 тисяч осіб – ті, хто за службовими обов’язками бере участь у підготовці коронації та самій церемонії; військові з терміном служби понад п'ять років, медики, рятувальники і працівники пенітенціарної системи зі стажем понад п'ять років, а також окремі особи, яких вже нагороджували Хрестом Георга або Хрестом Вікторії. 

 

Медаль виготовлена із нікелевого срібла, на одному її боці – королівська монограма, на іншому – зображення королівського подружжя.

 

Першу коронаційну медаль у Британії вручили з початком правління Якова I. 

Церемонія, нагадаємо, відбудеться у суботу, 6 травня. У заході візьмуть участь понад 6 тисяч військовослужбовців Збройних сил Сполученого Королівства.

Чарльз III вирушить на коронацію до Вестмінстерського абатства у найновішій кареті королівської родини, а повертатиметься з неї у традиційній – тій, що використовується майже 200 років і відома своєю незручністю. 

У складі делегації України на коронації Чарльза III – прем'єр Денис Шмигаль та перша леді Олена Зеленська. 

Пропонуємо також новий відеоблог на цю тему: Якою буде коронація Чарльза III, що пробув принцом 73 роки? Що робитиме новий король Британії? 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: