Австрія проти відходу від одностайності рішень ЄС щодо зовнішньої політики

П'ятниця, 5 травня 2023, 14:11

Канцлер Австрії Карл Негаммер висловився проти ініціативи про відмову від принципу одностайності у голосуваннях ЄС щодо питань зовнішньої політики.

Про це повідомляє Euractiv, пише "Європейська правда".

Виступаючи в австрійському парламенті, Негаммер заявив, що виступає проти відмови від принципу одностайності на користь кваліфікованої більшості, та не хоче ще глибшої інтеграції країн ЄС.

У Європарламенті закликають зупинити постійне зловживання вето Угорщиною

Канцлер зазначив, що країни ЄС "ніколи не будуть настільки взаємоузгодженими, як штати США", та що співзасновники союзу розуміли, що кожна країна має свою історію та свою специфіку. 

"Працювати із розбіжностями доти, доки усі 27 країн рушать в одному напрямку – це "додана вартість" для демократії, різноманіття та, врешті, єдності", – заявив Негаммер. 

Нагадаємо, 4 травня у ЄС започаткували інклюзивну Групу друзів для сприяння голосуванню кваліфікованою більшістю з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Євросоюзу.

До групи увійшли Бельгія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Люксембург, Нідерланди, Словенія та Іспанія.

Питання принципу одностайності часто згадують у контексті подальшого розширення ЄС – оскільки без реформ приєднання до Євросоюзу нових членів може ще більше ускладнити ухвалення спільних рішень. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: