У Лондоні починається коронація Чарльза ІІІ

фото
Субота, 6 травня 2023, 12:26

Король Сполученого Королівства Чарльз ІІІ і його дружина, королева-консорт Камілла в суботу беруть участь у першій за останні 70 років церемонії коронації у Вестмінстерському абатстві.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Власне коронація Чарльза ІІІ очікується о 13:00 за Києвом. Перед тим, уранці в суботу, Вестмінстерське абатство відкрили для почесних гостей – голів держав, урядів і представників іноземних держав та організацій. У складі делегації України на коронації Чарльза III – прем'єр Денис Шмигаль та перша леді Олена Зеленська.

Чарльз і Камілла прибувають до місця коронації в найновішій кареті королівської родини. Монарха й королеву-консорта супроводжували кавалерійські підрозділи й музиканти, які проїхали по великому проспекту за межами Вестмінстерського палацу, який буде заповнений натовпами людей.

 

Церемонія коронації триватиме дві години. У цей час Чарльза ІІІ коронує архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі. На знак коронації пролунають фанфари і гарматні салюти в лондонському Тауері і по всьому Лондону, а також у решті Британії, у Гібралтарі та на Бермудських островах.

О 15:00 за планом починається коронаційна процесія з Вестмінстерського абатства до Букінгемського палацу, куди вони прибудуть о 15:45. Чарльз і Камілла поїдуть у традиційній кареті – тій, що використовується майже 200 років і відома своєю незручністю. 

Принц Вільям, син і спадкоємець Чарльза ІІІ, разом з дружиною Кейт і трьома дітьми їхатимуть у першій кареті за монархом. Інші члени королівської сім'ї їхатимуть позаду.

По прибутті до Букінгемського палацу Чарльз і Камілла вийдуть в сад під королівський салют від представників збройних сил, а потім приєднаються до інших членів королівської сім'ї на балконі Букінгемського палацу.

Завершиться церемонія – перша за 70 років і загалом сорокова за останні тисячу років британської історії – прольотом літаків, якщо це дозволить погода, після чого члени королівської родини зберуться на неформальний сімейний обід.

Читайте також: Король-реформатор: як Чарльз III змінює британську монархію та допомагає Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: