Стрілянина в школі Белграда: поранена дівчина в критичному стані, опозиція готує протести

Субота, 6 травня 2023, 14:09

Одна з учениць школи Белграда, де в середу сталась смертельна стрілянина, перебуває в критичному стані в лікарні, ще двоє поранених хлопців були виписані.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters, у суботу повідомило сербське телебачення.

Вучич хоче відновити смертну кару в Сербії, але не робитиме цього

Сербія перебуває в жалобі після двох масових розстрілів –у школі в Белграді в середу і в околицях сербської столиці в четвер, в результаті яких загинули по вісім людей. Підозрювані в обох інцидентах перебувають під вартою.

У суботу в Сербії поховають чотирьох учнів та охоронця, які загинули під час стрілянини в школі, а також п'ятьох молодих людей, які загинули під час іншої стрілянини. Також триває третій день жалоби: прапори приспущені, на телебаченні не показують розважальних програм.

Перед школою імені Владислава Рибнікара в Белграді, де відбулась стрілянина, третій день поспіль поклали квіти й запалили свічки. Акції пам’яті відбулись і в інших частинах Сербії, а також сусідніх країнах.

Опозиційні партії, які звинувачують уряд прем'єр-міністерки Сербії Ани Брнабич у нездатності запобігти цим двом стрілянинам, закликали прихильників до  участі в антиурядовому марші в неділю ввечері в Белграді.

Нагадаємо, після двох випадків стрілянини президент Сербії Александар Вучич анонсував масштабні поправки до законодавства, щоби посилити контроль за носінням стрілецької зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: