Вибори в Туреччині: Ердоган пообіцяв "поховати в урнах" опозицію за підтримку ЛГБТ

Понеділок, 8 травня 2023, 09:34

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на мітингу в Стамбулі в неділю звинуватив опозицію в тому, що вона підтримує ЛГБТ-спільноту, посиливши свою риторику проти опонентів за тиждень до виборів.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації Reuters.

На своєму мітингу в Стамбулі Ердоган апелював до свого консервативного мусульманського електорату.

"Партія "Справедливості та розвитку" (партія Ердогана. – Ред.) та інші партії в нашому альянсі ніколи не будуть про-ЛГБТ, тому що сім'я для нас – священна. Ми поховаємо тих, хто виступає за ЛГБТ, у виборчих урнах", – сказав він натовпу прихильників.

В останні роки Ердоган посилив свою риторику щодо ЛГБТ-спільноти, часто називаючи її представників "девіантними".

У неділю він також атакував свого головного конкурента на виборах Кемаля Киличдароглу, який очолює головний опозиційний альянс.

Ердоган вперше з'явився на публіці після раптової хвороби на початку тижня

"Мій народ не дозволить п'яницям і гульвісам виходити на сцену. Пане Кемаль, ви можете пити бочками, ніщо вас не вилікує. Мій народ дасть необхідну відповідь 14 травня. Ми не дозволимо Киличдароглу, який йде пліч-о-пліч з терористами, розділити нашу батьківщину", – сказав Ердоган. 

Ердоган також звинуватив Киличдароглу в тому, що він отримує підтримку від забороненої Робітничої партії Курдистану (РПК), яка веде повстанську боротьбу з 1980-х років. Туреччина, США та Європейський Союз вважають РПК терористичним угрупуванням.

У Туреччині 14 травня відбудуться президентські та парламентські вибори. Опитування громадської думки показують, що перед Ердоганом стоїть найбільший виборчий виклик за два десятиліття його перебування при владі.

Опозиція раніше засуджувала заяви Ердогана, у яких він пов'язував її з терористами. 

Детально про вибори в Туреччині – у відеоблозі "ЄвроПравди", а також у статті Ердоган за крок до поразки: як може змінити Туреччину перемога опозиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: