Кулеба, прокинувшись від вибухів, знову попросив партнерів про F-16

Вівторок, 9 травня 2023, 12:51

Глава МЗС України Дмитро Кулеба після чергової повітряної атаки Росії у ніч на 9 травня вкотре звернувся до міжнародних партнерів з проханням надати винищувачі F-16.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Міністр написав у своєму Twitter, що у вівторок вранці прокинувся від гучних вибухів. Це, за його словами, протиповітряна оборона України перехоплювала російські ракети. 

Кулеба подякував партнерам за надання систем ППО, але повторив свій заклик збільшити їхню кількість і надати Україні F-16. За його словами, ці літаки будуть працювати "разом з наземними платформами, щоб закрити наше небо".

В ніч на 9 травня, за офіційними даними української влади, протиповітряна оборона України знищила 23 крилаті ракети з 25, запущених російським агресором.

У своєму минулому заклику Кулеба заявив, що F-16 здатні забезпечити безперебійний прохід зернових суден через Чорне море. 

Ще раніше Кулеба стверджував, що рано чи пізно західні союзники ухвалять рішення про надання Україні західних винищувачів F-16, як це було з іншими видами озброєння.

Президент України Володимир Зеленський впевнений у тому, що союзники передадуть Збройним силам літаки після успішних наступальних дій українського війська. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: