Поліція Естонії повідомила про вандалізм і використання ворожої символіки на 9 травня

Вівторок, 9 травня 2023, 19:21

В Естонії 9 травня правоохоронці виявили сліди кількох актів вандалізму, також було відкрито кілька кримінальних справ за використання ворожої символіки.

Про це у коментарі ERR заявив керівник Іда-Хар'юського відділення поліції Рогер Кумм, повідомляє "Європейська правда".

"Наприклад, ми порушили справу про правопорушення щодо підтримки та виправдання міжнародного злочину та образи представника влади щодо жінки, яка підійшла до Бронзового солдата з квітами кольорів російського прапора і цими квітами кинула в поліцейського. Також ми отримали повідомлення про те, що на дорозі до клубу Hall з'явився напис "ДІТИ". У зв'язку з цим ми теж почали провадження за статтею про підтримку та виправдання міжнародного злочину", – зазначив він.

Крім того, відкрито провадження щодо жінки, яка образила співробітника поліції. Також заведено кримінальну справу за статтею про серйозне порушення громадського порядку стосовно людини, яка напала на охоронця біля Бронзового солдата.

В Ідаській префектурі зафіксовали близько 40 інцидентів, більшість з них пов'язані з демонстрацією символіки агресора.

"Наприклад, ми відбирали георгіївські стрічки, які прив'язувалися до квітів, прикріплювалися до одягу чи до бічного дзеркала автомобіля", – розповів керівник Нарвського поліцейського відділення Індрек Пюві.

Також у Нарві затримали 59-річного чолоівка, який штовхнув хлопця із українським прапором.

У Сінімяе було перекинуто та зіпсовано сім меморіальних плит, поліція порушила кримінальну справу.

Нагадаємо, у Латвії 9 травня поліція затримала шістьох осіб за використання в громадському місці символів, що прославляють воєнну агресію і воєнні злочини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: