Усі фігуранти "Катаргейту" вийдуть з-під варти

Середа, 12 квітня 2023, 17:07

Колишня віцепрезидентка Європейського парламенту Єва Кайлі, яка є однією з ключових фігуранток справи про корупцію в органі, в четвер вийде під домашній арешт – таким чином усі підозрювані в цій справі будуть відпущені з-під варти.

Цю інформацію, як повідомляє "Європейська правда", виданню Politico підтвердили адвокати Кайлі.

"Можу підтвердити вам, що пані Єва Кайлі може повернутися додому, тому що слідчий суддя (Мішель – ред.) Кліз наклав на неї електронний контроль", – сказав Свен Мері, адвокат євродепутатки, додавши, що вважає рішення "цілком логічним".

Як зазначає Politico, в Бельгії переведення підозрюваних з-під варти під домашній арешт не означає завершення слідства чи початку судового розгляду. Водночас воно порушує питання про те, на якому етапі в країні перебуває розслідування "Катаргейту".

Раніше адвокати Кайлі протестували проти її утримання під вартою, кажучи про "тортури", яких вона начебто зазнавала – адже в євродепутатки лишилась удома дворічна дитина. Крім того, колега Кайлі, яка нещодавно відвідувала її у в’язниці, пізніше розповіла ЗМІ, що та після арешту мала суїцидальні думки.

Єва Кайлі була однією з перших заарештованих у грудні 2022 року після початку масштабного розслідування щодо підкупу депутатів Європарламенту іноземними країнами, зокрема Катаром і Марокко.

У справі, окрім Кайлі, фігурує її партнер та кілька колишніх і нинішніх депутатів Європарламенту. Усіх їх в останні місяці поступово відпускали з-під варти під домашній арешт, останнього – бельгійського євродепутата Марка Тарабеллу.

ЄвроПравда детально розповідала про "Катаргейт" у статті: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: