Ще одного з фігурантів "Катаргейту" відпустили під домашній арешт

Вівторок, 11 квітня 2023, 19:51

Депутат Європарламенту від Бельгії Марк Тарабелла, що фігурує в корупційному скандалі про підкуп із боку катарської влади, у вівторок вийшов з-під варти – тепер він перебуватиме під домашнім арештом і носитиме електронний браслет.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Суддя прокуратури Бельгії Антуан Шотсаерт заявив, що Брюссельська консультативна палата – суд, який ухвалює рішення про умови утримання під вартою, – погодилася звільнити Тарабеллу, затриманого 11 лютого.

Адвокати Тарабелли підтвердили, що він незабаром вийде на свободу за умови носіння електронного браслета, й підкреслили, що він залишається доступним для слідства і продовжує заперечувати всі звинувачення проти себе.

Звільнення бельгійського євродепутата означає, що під вартою залишається лише один фігурант "Катаргейту" – колишня віцепрезидентка Європарламенту Єва Кайлі. Водночас у четвер суд розгляне її прохання про звільнення під домашній арешт.

Топ-чиновник Єврокомісії залишив посаду через безкоштовні перельоти авіакомпанією з Катару

Як відомо, Тарабеллу і Кайлі звинувачують у тому, що вони використовували свій вплив у Європейському парламенті для просування інтересів Катару в обмін на грошові виплати від брюссельської політичної мережі.

Колишній депутат Європарламенту П’єр Антоніо Панцері, якого вважають керівником схеми, зізнався в організації платежів і зараз співпрацює з прокуратурою. Його також відпустили з-під арешту.

Інший підозрюваний, італійський депутат Європарламенту Андреа Коццоліно, перебуває під домашнім арештом в Італії і бореться проти своєї екстрадиції з Бельгії. Апеляційне слухання має відбутися в Неаполі 2 травня.

Партнер Кайлі Франческо Джорджі – парламентський помічник, близький до Панцері – був звільнений за умови носіння електронного браслета наприкінці лютого.

ЄвроПравда детально розповідала про "Катаргейт" у статті: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: