Генсек НАТО про “бавовну” у Росії: Україна має право захищатися

Четвер, 1 червня 2023, 09:45

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг нагадав, що війну проти України розпочала Росія і Україна має повне право захищатися.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у спілкування зі ЗМІ перед зустріччю міністрів країн Альянсу в Осло. 

Столтенберга запитали, як НАТО може прокоментувати останню серію атак на території Росії, у тому числі з безпілотниками під Москвою, які пов’язують з Україною. 

Міністри НАТО обговорять в Осло підтримку України та її прагнення до членства 

"Наша позиція така ж, як була на початку війни: Україна має право захищатися. Агресивна війна РФ проти України є грубим порушенням міжнародного права, а право на самозахист закріплене у Статуті ООН… Президент Путін почав цю війну і він може закінчити цю війну. І це шлях до миру та стабільності і запобігання новій ескалації війни", – сказав він.

Столтенберг додав, що союзники налаштовані підтримувати Україну стільки, скільки буде необхідно, і це не робить НАТО стороною конфлікту.

"У НАТО у цій ситуації два завдання: підтримати Україну, що ми робимо, і запобігти тому, щоби агресивна війна РФ вийшла за межі України", – додав генсек.

Нагадаємо, у Білому домі на запитання про ймовірно українські атаки на території Росії зазначили, що виступають проти ударів по РФ, але вирішувати має Україна.

У Лондоні та Берліні зазначили, що Україна має право завдавати ударів по території агресора з метою самооборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: