США ще на рік продовжили санкції проти Білорусі

Вівторок, 13 червня 2023, 07:22

США ще на рік продовжили термін дії санкції проти Білорусі через зловмисну діяльність режиму в країні.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на заяву американського президента Джо Байдена, опубліковану пресслужбою Білого дому.

У заяві йдеться, що дії окремих членів уряду Білорусі та інших осіб, а також шкідлива діяльність і тривалі зловживання білоруського режиму продовжують становити виключну і надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці США.

"Тому я визначив, що необхідно продовжувати надзвичайний стан у країні, оголошений указом № 13405 щодо Білорусі", – наголосив Байден.

Термін дії обмежень мав завершитися 16 червня.

Нагадаємо, 9 серпня 2022 року Держдепартамент США оголосив про запровадження обмежень щодо 100 білоруських офіційних осіб.

До санкційного списку увійшли особи, які займають високі посади в адміністрації Лукашенка, МВС, Комітеті державної безпеки (КДБ), Центральній виборчій комісії, Генеральній прокуратурі, Головному управлінні Слідчого комітету, Міністерстві транспорту та зв'язку, Головному управлінні боротьби з організованою злочинністю та корупцією, Військово-повітряних силах і Військах протиповітряної оборони.

У Держдепі зазначили, що включені до списку особи були залучені до насильницьких арештів мирних демонстрантів, обшуків будинків та офісів журналістів, представників опозиції та активістів, фальсифікації виборів та інших порушень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: