Посол ЄС відреагував на ракетний удар РФ під час візиту африканських лідерів

П'ятниця, 16 червня 2023, 13:51

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас назвав сигналом від держави-агресора ракетний удар по Києву під час візиту шести африканських лідерів до української столиці.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Він зазначив, що ця атака схожа на удар по Києву під час візиту генсека ООН у квітні 2022 року.

"Ракетний удар по Києву, коли тут перебувають 6 африканських лідерів, як сигнал від держави-агресора. Певна схожість з атакою на Київ у квітні 2022 року, коли в місті перебував генеральний секретар Гутерреш. У будь-якому випадку, лідери відчувають певні реалії агресивної війни Росії", – написав Маасікас у Twitter.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував чергову ракетну атаку на Україну, яку Росія здійснила у день візиту в Київ президента ПАР Сиріла Рамафоси.

"Путін "зміцнює довіру", здійснюючи найбільшу ракетну атаку на Київ за останні тижні, саме під час візиту африканських лідерів до нашої столиці", – наголосив він/

Нагадаємо, зранку 16 червня до Києва прибув президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса. Вдень цього ж дня в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу: Повітряні сили зафіксували пуски ракет Калібр з Чорного моря, а також балістичних ракет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: