Голова Сейму Литви: Російський тоталітаризм має бути знищений

П'ятниця, 2 червня 2023, 12:24

Спікерка Сейму Литви Вікторія Чміліте-Нільсен заявила, що російський тоталітаризм має бути знищений, а Україна перебуває на передовій цієї боротьби.

Про це вона сказала на церемонії вручення Зірки Александраса Стульгінскіса спікеру Верховної Ради України Руслану Стефанчуку, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на LRT.

"Російський тоталітаризм – така сама ідеологія ненависті, як фашизм або нацизм, несумісна з нормами цивілізованого співіснування і міжнародної безпеки, і тому має бути знищена", – зазначила Чміліте-Нільсен.

Перед початком церемонії спікерка запропонувала парламентарям вшанувати хвилиною мовчання загиблих українських дітей. У четвер, в Міжнародний день захисту дітей, під час ракетного удару РФ по Києву загинули три людини, в тому числі дев'ятирічна дівчинка.

Чміліте-Нільсен також зазначила, що Литва буде підтримувати українців стільки, скільки буде потрібно, і робитиме все можливе, щоб підтримка міжнародної спільноти не зменшувалася.

Раніше міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що Росія продовжує становити загрозу для всього світу, поки у владі в країни перебуває нинішній режим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: