Генштаб Естонії: Україна свідомо приховує час початку контрнаступу

П'ятниця, 2 червня 2023, 21:48

Судячи з усього, Україна навмисно приховує час початку контрнаступу, тим самим намагаючись збити російських окупантів з пантелику, примусити їх до оборони і перешкодити їм захопити ініціативу, вважає Генштаб Сил оборони Естонії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

Командувач Сил оборони Естонії: 1000 загиблих на день виявилось занадто мало для РФ

Як зазначають естонські військові, українські, російські та міжнародні джерела відрізняються "фальстартами" у зазначенні дат можливих активних дій України. Одночасно з цим бойові дії ведуться по всій лінії фронту, також ідуть бої місцевого значення.

Українці продовжують створювати підґрунтя для подальших дій: вони намагаються зайняти кращі позиції, порушити управління і логістику військ противника, знищувати техніку, яка могла б зашкодити наступу – насамперед протиповітряну оборону, артилерію, танки, зазначає Генштаб Сил оборони Естонії.

Там також відзначають зниження кількості атак російських сил на сході України на добу з лютого цього року, причому після 19 травня росіяни ще сильніше знизили свою активність та здійснюють перегрупування.

"Найімовірніше, цього року РФ сконцентрується на повному захопленні Донецької області. У зв'язку з цим, імовірно, не пізніше осені росіяни чинитимуть сильний тиск на українські позиції на лінії Часів Яр – Сіверськ – Торське", – зазначається в повідомленні.

Також естонська розвідка прогнозує, що в найближчому майбутньому Росія, найімовірніше, оголосить про нову хвилю мобілізації.

Як повідомлялось, Сполучені Штати вважають, що разом із союзниками належним чином забезпечили Україну військовою допомогою для проведення контрнаступу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: