У Литві пропонують продавати електронні сигарети за рецептами

Вівторок, 20 червня 2023, 12:05

Група депутатів із Сейму Литви зареєструвала поправки до закону про контроль над тютюновими виробами, яка зокрема передбачає продаж електронних сигарет лише за рецептами лікаря.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

Згідно із запропонованими поправками, електронними сигаретами ліцензованих торговців чи гуртовиків могли б торгувати лише аптеки.

У документі наводиться приклад Австралії, де з 1 жовтня 2021 року електронні сигарети, нікотинові капсули та рідкий нікотин продають лише за рецептами місцевих лікарів. Такі рецепти можуть виписати, але не зобов'язані це робити лікарі, включені до спеціального списку. У кожному окремому випадку лікарі приймають рішення, оцінивши ризик та користь за конкретних обставин.

"Після ухвалення цього рішення продажу електронних сигарет та нікотину без рецептів в Австралії незаконні, крім того, незаконне і володіння такими речами без рецепта, незаконним є й імпорт таких товарів із закордонних сайтів без чинного рецепта лікаря", – зазначають депутати.

Наприкінці травня повідомлялося, що Швеція, яка має найнижчий рівень куріння в Європейському Союзі, близька до того, щоб оголосити себе країною, вільною від тютюнового диму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: