США виділяють $1,3 млрд фінансової допомоги Україні

Середа, 21 червня 2023, 12:27

США виділять Україні $1,3 мільярда доларів фінансової допомоги, яка буде спрямована на енергетичні та інфраструктурні потреби.

Про це під час виступу на міжнародній конференції щодо відбудови України у Лондоні сказав держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє "Європейська правда".

"Поки Росія продовжує руйнувати, ми тут, щоб допомогти Україні відбудувати життя, відбудувати країну, відбудувати її майбутнє", – заявив Блінкен.

За його словами, 520 мільйонів доларів з цих коштів підуть на те, щоб допомогти Україні модернізувати  її енергосистему.

Ще 657 млн доларів підуть на відновлення зруйнованої критично важливої інфраструктури, включаючи залізничні лінії, порти і прикордонні переходи. Ще 100 мільйонів доларів будуть спрямовані на оцифрування української митної системи, щоб "підвищити швидкість і знизити рівень корупції", сказав Блінкен.

21 червня у Лондоні стартувала міжнародна конференція щодо відбудови України (Ukraine Recovery Conference).

Раніше під час виступу на конференції президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄК може оголосити усну проміжну оцінку щодо виконання Україною "кандидатських" рекомендацій вже у середу 21 червня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: