Обраний президент Латвії відреагував на події в Росії

Субота, 24 червня 2023, 10:12

Чинний міністр закордонних справ та обраний президент Латвії Едгарс Рінкевичс зазначив, що безпекові структури країни пильно стежать за подіями у Росії, та закликав латвійців, які перебувають у РФ та Білорусі, якнайшвидше виїхати.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Рінкевичс вранці 24 червня опублікував дві заяви у своєму Twitter.

"Ми пильно стежимо за розвитком подій у Росії, зараз відповідні органи оцінюють ситуацію та додаткові заходи безпеки. З огляду на останні події в Росії хотів би повторити заклик до громадян Латвії не відвідувати Росію і Білорусь, а тим, хто там перебуває, якнайшвидше виїхати з цих країн", – зазначив Едгарс Рінкевичс.

Увечері 24 червня, коли події лише починали розгортатися, Рінкевичс прокоментував звернення керівника ПВК "Вагнер" фразою "Який цирк, яке шоу". 

Як відомо, з вечора 23 червня у Росії розгортається фактично силове протистояння між керівником ПВК "Вагнер" і офіційною російською верхівкою. 

Пригожин стверджує, що взяв під контроль військові об'єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром, збирається "на Москву", а також що його вояки збили вже три російських вертольоти.

У Москві запровадили режим контртерористичної операції, Владімір Путін виступає зі спеціальним зверненням. 

Читайте також інтерв’ю "ЄвроПравди" з Рінкевичсом: Реальність розпаду Росії, шлях до НАТО, покарання Угорщини. Інтерв’ю нового президента Латвії


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: