Норвегія приєдналася до санкцій проти олігархів за дестабілізацію Молдови

Понеділок, 5 червня 2023, 12:44

Норвегія ухвалила рішення про запровадження санкцій проти низки олігархів, які здійснюють спроби дестабілізувати ситуацію в Молдові.

Як пише "Європейська правда", про це заявила президент Молдови Мая Санду, повідомляє Infotag.

"До санкцій Євросоюзу приєдналася і Норвегія. А 1 червня Канада також оголосила про запровадження санкцій. Усі ці країни допоможуть нам зупинити тих, хто бажає дестабілізації, позбавити Молдову майбутнього", – зазначила Санду.

За її словами, санкційний список "залишається відкритим" і може поповнитися новими прізвищами.

"Щойно з'являться нові докази того, що деякі особи беруть участь у дестабілізаційних діях, хочуть втягнути Молдову у війну, ці люди ризикують опинитися в цьому списку. Це безперервний процес. Зібрані докази направляють до європейських установ, які вивчають їх і ухвалюють рішення", – сказала Санду.

Нагадаємо, раніше Рада Європейського Союзу вперше ухвалила регламент про запровадження санкцій у межах нового санкційного режиму за дестабілізацію Молдови.

Під санкції ЄС потрапили молдовські олігархи-втікачі Володимир Плахотнюк та Ілан Шор, топ-депутатка партії "Шор" Марина Таубер, а також колишній заступник голови Генінспекторату поліції Георгій Кавкалюк, який перебуває в розшуку в Молдові, та російський бізнесмен Ігор Чайка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: