Одному з найбагатших людей Фінляндії виписали 121 тисячу євро штрафу за перевищення швидкості

Понеділок, 5 червня 2023, 22:33

76-річний фінський бізнесмен Андерс Віклеф отримав 121 тисячу євро штрафу після того, як вкотре перевищив швидкість на авто.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Віклеф розповів в інтерв’ю виданню Nya Åland.

Віклеф їхав зі швидкістю 82 кілометри на годину в районі, де обмеження становить 50 кілометрів на годину. У суботу поліція його зупинила й виписала штраф, а також позбавила водійських прав на 10 днів.

"Я саме почав сповільнюватись, але, підозрюю, недостатньо швидко, тож так воно й вийшло. Я справді шкодую про те, що сталось", – заявив бізнесмен.

Він водночас висловив сподівання, що його штраф допоможе профінансувати систему охорони здоров’я у Фінляндії, яка "недоотримає півтора мільярда євро".

У Фінляндії розмір штрафу за перевищення швидкості залежить від прибутків порушника дорожнього руху. Наприклад, у 2002 році один з менеджерів фінської компанії Nokia був оштрафований на 103 тисячі євро за перевищення дозволеної швидкості на 15 км/год.

Віклефа й раніше штрафували за надто швидку їзду: у 2018 році йому виписали 63 680 євро штрафу, а п'ятьма роками раніше – 95 тисяч євро.

Бізнесмен, який є уродженцем Аландських островів, вважається одним із найбагатших підприємців Фінляндії. Він очолює холдинг Ålandsbanken, до якої входять компанії, що займаються логістикою, вертолітними послугами, нерухомістю, торгівлею та туризмом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: