Весна-2023 в Іспанії стала найспекотнішою за історію спостережень

Середа, 7 червня 2023, 17:54

Протягом цьогорічної весни середня температура повітря становила +14,2ºC, що стало найвищим показником з початку метеорологічних спостережень у 1961 році.

Про це в середу повідомила іспанська метеорологічна служба AEMET, пише "Європейська правда".

Квітень-2023 в Іспанії виявився найспекотнішим і найсухішим за всю історію спостережень

Протягом березня-травня 2023 року середня температура в Іспанії була на 1,8ºC вищою, ніж протягом 1991-2020 років, і на 0,3 ºC теплішою, ніж у 1997 році, коли було зафіксовано попередній рекорд.

Загалом же три з останніх чотирьох сезонів – літо й осінь 2022 року та весна 2023 року – були найтеплішими в серії спостережень. Протягом весни-2023 температура була вищою за норму протягом більшої частини березня, більшої частини квітня та перших десяти днів травня.

Зокрема в південній провінції Кордова стовпчик термометра сягнув нового рекордного показника для квітня – +38,8ºC.

Температурний режим вплинув і на опади: березень-травень 2023 року були другими за посушливістю за всю історію спостережень, причому до середини травня опадів майже не було. Натомість улітку прогнозується, навпаки, перевищення норми опадів на більшій частині Іспанії.

Іспанський уряд звернувся до Європейського Союзу з проханням виділити надзвичайні кошти для підтримки фермерів і власників ранчо, чиї врожаї постраждали від посухи.

Раніше повідомлялося, що у квітні Іспанія переживала надзвичайну спеку із безліччю температурних рекордів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: